Lai pagatavotu šo desertu, jums būs nepieciešamas dažas sastāvdaļas.
Kūka “Viktorija” parasti sastāv no vaniļas biskvīta kārtas, ievārījuma un sviesta vai krējuma pildījumu iekšā. Tā bija karalienes Viktorijas iecienītākā kūka, un tā joprojām ir viena no populārākajām kūkām Lielbritānijā.
Internetā ir pieejamas daudz šīs kūkas receptes, taču slavenā šefpavāre Mērija Berija pastāstīja, kā pagatavot gardāko deserta variantu. Turklāt viņas piedāvātais variants ir gaužām vienkāršs un neaizņem daudz laika, bet rezultāts ir vairāk nekā iepriecinošs.
Kūkas sastāvdaļas
4 vistas olas
225 g pūdercukura un papildus gatavās kūkas apkaisīšanai
225 g miltu
2 tējkarotes cepamā pulvera
225 g sviesta istabas temperatūrā
Zemeņu vai aveņu ievārījums
Sastāvdaļas klasiskajam sviesta krēmam
150 g sviesta (mīksta)
300 g pūdercukura
1 tējkarote vaniļas ekstrakta
2-3 ēdamkarotēs piena (pēc vajadzības)
Kūkas pagatavošana
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C, tad ietauko kūku formas. Ar elektrisko mikseri sajauc olas, cukuru, miltus, cepamo pulveri un sviestu. Vienmērīgi sadaliet masu 2 veidnēs un cepiet tās cepeškrāsnī 25 minūtes.
Kūkas ir gatavas, kad tās biskvīts ir ieguvis zeltaini brūnu krāsu. Novietojiet tos malā uz piecām minūtēm, lai tie atdziest pannās, un pēc tam izņemiet no pannas un novietojiet atdzist.
Kamēr biskvīts dziest, gatavo krēmu. Saputo sviestu, līdz tas kļūst gaišs un krēmīg. Pakāpeniski pievieno pūdercukuru, turpinot putot. Iemaisa vaniļas ekstraktu un pievieno pienu, lai iegūtu vēlamo konsistenci.
Tad var ķerties pie kūkas kārtošanas. Parasti kūka sastāv no divām apaļām biskvīta kārtām. Pirmā kārta ir ievārījums. Uzzied pamatnei plānu kārtu zemeņu vai aveņu ievārījuma. Otrā kārta – krēms, ko vienmērīgi izklāj virs ievārījuma.
Uzliec otro biskvīta kārtu virs krēma un ievārījuma. Viegli piespied, lai kārtas turētos kopā, bet nepārmāci, lai krēms neizspiežas pār malām. Klasiskajā variantā kūku vienkārši pārkaisa ar pūdercukuru. Bet pēc vēlmes var dekorēt ar augļiem.